Project Friday

How to: DIY tafel

Druk, druk, druk, we kennen het allemaal wel. We zijn de laatste tijd zo druk geweest met verbouwen en opknapprojectjes dat ik geen eens de tijd had om mijn blog bij te houden maar vanaf nu ga ik mijn best weer doen om dit actief te doen. Om maar te beginnen met de ‘how-to’ van mijn meest populaire blog tot nu toe: de DIY tafel.

Het voordeel van zelf een tafel maken is dat je hem precies kunt maken zoals je het zelf wilt. Zo groot als je wilt en van het materiaal dat jij het mooist vindt. Ik vertel je dus precies zoals wij het hebben gedaan maar laat je vooral niet teveel leiden en maak de tafel zoals jij het wilt!

Materiaal

Het belangrijkste was voor ons om hout met een karakter te gebruiken zodat de tafel een uniek en rauw uiterlijk zou krijgen. Het liefst wilden we mooi oud hout maar dat was lastig te vinden totdat we op een gegeven moment tegen oud en gebruikt steigerhout aanliepen en we wisten meteen dat dit het zou worden.

Afmetingen

Onze tafel is 2 meter bij 77 cm en het bankje is 150 bij 39 cm. De lengte van de tafel hebben wij zo gekozen omdat dit het langste is wat wij halen in onze kleine eetkamer. De lengte van het bankje hebben we gekozen zodat hij ook een beetje onder de tafel geschoven kan worden. De breedte van beide is afhankelijk van de breedte van de planken die je gebruikt.

Bevestigen

Wij hebben de planken met elkaar verbonden met een latje in de breedte waar we gelijk de schragen tegenaan konden zetten. De Lerberg schragen hebben overigens geen gaten om ze vast te zetten aan de tafel maar wij hebben er gewoon zelf gaten in geboord.

Het bankje

Voor de liefhebbers die ook met het bankje aan de slag willen, hiervan ook een kleine how-to. Eigenlijk net zo simpel. Wij hebben gebruik gemaakt van twee planken voor de breedte en om de stijl van de tafel door te zetten vond ik plankdragers bij de Ikea van de Lerberg collectie. Deze zetten de poten in een mooie hoek van 90 graden maar om te versterken hebben we ook balkjes geplaatst tussen de poten.

Veel plezier en succes met je eigen projectje!

Advertenties

2 thoughts on “How to: DIY tafel

  1. Pingback: Preview: DIY tafel | Project Friday

  2. Pingback: Inspiratie: DIY tafel | Project Friday

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s